Heel veel aan de software is zo simpel, dat benodigd geen uitleg. Er zijn echter wel een paar dingen die je even moet weten.

Wat is een productfeed

Een productfeed is een file, in ons geval een .csv file. Hierin staan de producten met alle benodigde informatie zoals de affiliatie link (product url) - afbeelding - prijs. Deze productfeed wordt verkregen uit TradeTracker. Je kan de gehele productfeed-url direct in de software plaatsen OF je kan deze eerst naar je computer downloaden en met Microsoft Excel bewerken om producten die je niet wilt promoten in jouw categorie eruit te halen. Zo blijven er dan alleen 'jongens sneakers' over. Tevens zou je ervoor kunnen kiezen om de product beschrijving te voorzien van uniek content. Dit is heel veel werk en de ervaring leert dat dit niet 100% nodig is. Voor de gevorderde bestaat er een optie om de productfeed alle dagen automatisch te verversen. Zo blijft de website altijd up-to-date met alleen producten die voorradig zijn en de juiste prijs weergeven. Dit gebeurt met de 'cron-job' optie. Hiervoor is het echter wel nodig om de 'cron job' in de admin van je hosting goed in te stellen. Maar laten we eerst zo simpel mogelijk beginnen om de software te leren kennen.

Productfeed ophalen binnen TradeTracker

Aller eerst gaan we kijken of de gewenste campagne (adverteerder) productfeeds aanbiedt binnen de promotie mogelijkheden. Deze kan je vinden door op een adverteerder te klikken. Je vindt dan aan de rechterkant zoiets als dit:


De onderste regel geeft aan dat er productfeeds aanwezig zijn (2 stuks in dit geval). Laten we hier op klikken.Aan de uiterst rechte kant zien we onder Actie een </> staan. Die hebben we nodig, kies de gewenste productfeed, dan krijg je de volgende stap:


De instellingen die nodig zijn: uitvoertype - CSV en karakterset - UTF-8

Klik op de blauwe knop [genereren] je krijgt dan een url die er alsvolgt uitziet:

De productfeed uploaden

Copy en plak de verkregen url in de website software, dat ziet er zo uit:
Nu is het een kwestie om de juiste velden te selecteren voor de gevraagde input zoals: het veld url hiervoor selecteer je de product url.


Vink nog even 'Plaats in bestaande categorie' - selecteer je gewenste categorie en druk op de blauwe knop [process] en klaar ! De categorie is nu ingevuld met producten.

* NOTE - er zijn meerdere manieren van werken mogelijk.