Backlinks

Een goede backlink geeft pas haar 'kracht'of 'link juce' een werkend effect als de doelpagina in orde is. Momenteel zijn de kosten voor goede backlinks per (goed) zoekwoord (v.a. 10.000 zoekopdrachten per maand) te vinden tussen de 200 en 300 Euro. Ofwel, het LOONT honderden euro's + goede rankings als de doelpagina is geoptimaliseerd. Voor dit geld heb je ongeveer 30 kwaliteit backlinks gekocht (voor een jaar).

De link titel is een zeer belangrijk onderdeel van de link, het geeft aan welk zoekwoord van toepassing is bij de doelpagina. MAAR LET OP: je ekan veel beter NIET continu dezelfde link titel gebruiken. dit wordt gezien als 'on natuurlijk' en je gespendeerde geld met tijd is in rook opgegaan.

Linktitel voorbeeld

Wil je vindbaar zijn met www.website.nl/schoenen dan zou het zoekwoord 'schoenen' van toepassing zijn, en kan je hier ook backlinks voor kopen. Varieer de linktitels naar 'goedkope schoenen'- "mooie schoenen' - 'schoenen outlet' - enz.

Indexen

Nadat je een uurtje of 2-3 heb gespendeerd aan het kopen van backlinks, en een lang gezicht trekt van deze kosten, is het noodzakelijk om deze links te laten indexeren door de Google bots. Normaal gaat dit automatisch, en zeker met de betere plekken waar je link staat. Echter kan het wel meer dan 6 maanden duren voordzt een backlink van je wordt geindexeerd. In sommige gevallen worden ze nooit gevonden door onze geliefde zoekmachine. Uiteindelijk bestaat er een grote kans dat slechts 70% tot 80% is gevonden, de rest is verlies, dus zonde.

Om het verlies te minimaliseren hadden we voor het plaatsen al gekeken of deze pagina waar je link zou komen (de HOST pagina) zelf voldoende backlinks heeft, dit kan je gemakkelijk nagaan met diverse tools zoals de MOZ toolbar. en Mocht je (goedkoop) aan een link zijn gekomen, of zelfs gratis, dan is een backlink indexer de oplossing. Veel mensen maken nog gebruik van een 'pinger', een leuke bezigheid maar heeft het effect van precies 0. De best geteste indexer is one hour. Al is deze ook wat prijziger dan de vele anderen, het werkt beter, sneller en hoofdzakelijk veiliger.

DA - PA - TRUST - SPAM score

Een pagina wordt zoals vele wel zullen weten gemeten met getalletjes, vroeger was dit Page Rank (PR). Momenteel, al begint het achterhaalt te worden, werken we met Domain Authority (DA) en Page Authority (PA) en een TRUST score. Wat dit allemaal inhoudt is niet zo heel erg belangrijk. Hoe hoger de getalletjes hiervan zijn, des te beter de linkwaarde. Meer is niet nodig om te weten, behalve dan de SPAM score, hier wil je juist het getalletje zo laag mogelijk hebben.

De waarden van DA - PA zijn tevens een graadmeter voor wat een linkplaatsing mag kosten. Tussen de waarden 20-30 geef ik persoonlijk liever niet meer uit dan 5 Euro. Waarden van 50-60 zijn gemiddeld genomen 100 Euro waard. Bij links vanaf pagina's met tevens veel bezoekers, zoals www.startkabel.nl (PA 60+) ben je 400 Euro kwijt. Bij de startpagina www.goedbegin.nl die stukken minder aan bezoekers heeft, maar gelijkwaardig is in link juce, ben je op dit moment 175 Euro kwijt.

Geld betalen ?

De meeste Nederlanders hebben een gloeiende hekel aan betalen, en al helemaal voor zo iets als een backlink. Je kan het niet vastpakken, er niet aan ruiken, het is geen kunst, weggegooit geld dus? Hier zit dan een stukje ervaring bij van mij, deze mensen zullen dan ook geen top 3 positie verkrijgen met een zoekwoord dat veel wordt gebruikt. Neem een kijkje bij de Google resultaten van 'kleding' of zelfs 'kinderkleding' tot aan 'uiensnijder' aan toe. Welke websites komen we tegen? Bol.com, Beslist.nl, Blokker.nl het zijn altijd dezelfde. En waarom? Omdat het internet oneerlijk is, niemand gelijke kansen heeft? Of omdat deze websites zeer goede backlinks hebben?!

Kopen dan maar?

Als je bent overtuigd van jouw website / pagina in SEO, en de rankings zijn niet geweldig? Blijf je maar steken op pagina 5 in de resultaten? Dan zou je de grote stap kunnen maken om snel aan goede links te komen. Zelf hou ik veel van startpagina's die direct plaatsen na betaling. Kan het geen kwaad, en ben je in alle staten om zelfs dit te willen proberen? Goede keuze, je zal het merken! Hier zijn enkele plaatsen waar ik regelmatig kom voor het aanschaffen van een backlink.

www.favos.nl met heel veel verschillende domeinen op andere IP adressen. Tevens onwijs veel subnetten die aansluiten bij jouw onderwerp.

www.goedbegin.nl zelfde als favos.

www.startkabel.nl Veel subpagina's met goede linkwaarden, helaas 1 IP adres

IP adres ?

Alle websites hebben hun eigen IP adres, hoe meer adressen naar jou toe linken, hoe natuurlijker de opbouw (lijkt). Links vanaf continu dezelfde site of zelfs webserver (computer waar websites op staan) geven nooit het gewenste effect. Links die site wide gaan (op elke pagina van een website staan), daar wordt Google ook niet blij van. Het kan zelfs zo zijn dat een penalty tot gevolg heeft.

Social Media

Hoe geweldig een link op social media wordt gevonden, het valt tegen, maar altijd nog zeer aan te raden. Een link op social media is leuk, zeker wanneer deze pagina een hoge PA heeft. Dan pas zal je merken wat voor een geweldige invloed dit heeft op jouw rankings. Een pagina met een waarde van 0 of 1, zelfs al staat het op een website met DA 100, het heeft toch niet de gewenste impact.

In een oogopslag

Werk zo makkelijk mogelijk, ik gebruik MOZ en SEMRUSH het is gratis, en ziet er zo uit. En het geeft nog veel meer handige informatie.

backlinks controleren

Het onderzoek

Het is handig om te weten waar jouw concurrent met jouw zoekwoord links heeft geplaatst. Klik op de informatie balk zoals hier boven op Link Analysis van MOZ. Wat zijn hun link titels, en op welke pagina's staan ze, wat zijn de DA en PA waarden. In het voorbeeld hier onder van Schuurman schoenen.nl zie je al deze informatie. Zorg dat jouw webpagina net zo goed is van je concurrent, en plaats backlinks op dezelfde plekken, het is makkelijk zoals het voorbeeld laat zien, zijn het allemaal betaalde links.

Backlinks van de concurrent bekijken