Een expert inhuren. Maar wie?

Je wilt je SEO laten doen door iemand anders! Dat brengt al snel kopzorgen met zich mee. Welk bedrijf of wie brengt jou letterlijk naar de top? Je moet maar op goed vertrouwen afgaan als consument, of toch niet?

Laat je geen gouden bergen beloven.

Laat je niet verleiden.

Heb je wel eens een ongevraagde Email van iemand gekregen die aanbiedt om jouw SEO te doen? Dit is een voorbeeld en een eerste teken van onkunde. Mensen die hun vak verstaan worden zelf gevonden en hebben het altijd druk.

Eigenlijk is het vinden van een SEO expert heel anders dan normaal gesproken. Normaliter kies jij de dienstverlener uit. Hier in dit vak? Dan mag je hopen dat jouw opdracht wordt aangenomen.

Adverterende professionals

Mogelijk krijg je een raar gevoel bij het zien van SEO specialisten binnen Adwords. Dat hoeft echt niet! Er zijn vele professionals die adverteren in Google, en die zijn gewoon goed in zoekmachine optimalisatie.

Als ik naar mijzelf kijk, voorheen had ik een SEO bedrijf en scoorde met het zoekwoord seo op plek 14. Het was prestige en het moest en zou mij lukken om een hoge ranking te verkrijgen. Echter was het achteraf gezien gewoon een fout van mij om dit voorelkaar te krijgen. Er ging zoveel tijd inzitten en het betaalde zich niet uit. Dit was 1 van mijn fouten waardoor Greg SEO is gestopt. Al zou ik nogmaals professioneel SEO aanbieden, dan zal ik zeker gaan adverteren.

Kijk zelf

Iets wat jij jezelf kan afvragen is, wat kost een klik? Je bent vast bekend met de kosten van Adwords, veelal zijn de kosten voor 1 bezoeker door het klikken op de advertentie tussen de 20 en 60 cent. In deze niche liggen de bedragen anders, heel anders. Een klik kan rustig tussen de 5 en 10 Euro bedragen en zelfs meer.

Kan dat wel goed gaan?

Vrijwel altijd kan een goed SEO bedrijf deze kosten dragen. Vergeet niet, die kosten worden immers weer doorberekend naar de klant. Ja, zoekmachine optimalisatie is al duur en dankzij dit kostenplaatje wordt het ook niet goedkoper. Maar dan heb je hoogst waarschijnlijk wel het juiste adres gevonden om jouw website aan toe te vertrouwen.

Gregory over SEO experts

Gregory's keuze.

Je had het al gelezen, zelf ben ik voor enkele jaren aanbieder in SEO geweest. Het bedrijf is dan wel gestopt maar de passie is altijd gebleven. Dit heeft mij dan weer tot beheerder van de Facebook pagina Durf te vragen over SEO gebracht. En niet te min, deze aansluitende website.

Waar kijk in naar

Op de zojuist genoemde pagina haal ik heel wat informatie weg. Wie zegt wat? En wie zegt er niks. Over de personen die hun kennis delen daar valt veel uit te halen. Dit zijn dan in mijn ogen de mensen die zelfverzekerd zijn en weten dat ze geen onzin verkopen. Want niet alleen ik heb het door als er een faker tussen zit.

SEO tools

Door gesprekken die over en weer gaan dan hoor of merk ik welke SEO tools er worden gebruikt. Al is de keuze niet altijd hetzelfde, de technieken zijn vaak vergelijkbaar en absoluut vertrouwenswaardig. Overigens is het wel leuk om even te vermelden, de tools die onze specialisten gebruiken kosten veel geld. Bedragen van 100 Euro per maand zijn laag te noemen. Dat is wat anders dan een gratis plugin van Yoast toch? :)

Controle

Tot zover het mogelijk is kijk ik naar de prestaties van de specialist. Dit kan zijn een eigen website, van een klant of ervaringen van mensen die ik aanhoor, en mijn eigen ervaring met de specialisten.


Errol Lem - domineergoogle.nl

Als er iemand bescheiden is over zichzelf dan is het wel Errol Lem, dat heeft hij mij zelf verteld (grapje). Een fijne vent waar je goed mee kan opschieten, dit is wel het minste van zijn kwaliteiten. Zijn expertise rijkt ver en blijft doorleren ook al is hij een pro in hart en nieren. Eens per week volgt Errol een cursus of webinair van 's werelds grootste. Zo blijf ik up to date en kan ik mijn clienten van de nieuwste ontwikkelingen voorzien zegt Errol. Daarnaast weet ik als Facebook vriend van hem welke tools bij hem in de smaak liggen. Ik kan je vertellen de bij elkaar opgetelde kosten om hier zelf mee aan de gang te gaan liggen hoger dan een normaal maandelijks inkomen.

Kwaliteiten en expertise in:

SEO - pagina en website

Linkbuilding

Structured data

https://domineergoogle.nl/

Domineer Google


Letterzaken.nl

Nathan Veenstra - letterzaken.nl

Ervaring Gregory ... ervaring! Nou en dat heeft hij hoor. Zijn website bestaat al minstens 6 jaar en wordt meerdere malen per week geüpdatet en voorzien van nieuw materiaal. Nathan is zo'n beetje de WikiPedia voor zoekmachine optimalisatie. Er is dan ook weinig wat hij niet weet. Nathan gaat voor een eerlijke duurzame aanpak, puur White Hat. Dit resulteert al vrij snel in resultaat en op de lange termijn is zijn SEO op jouw website 'rock solid' in de eerste pagina van Google te vinden.

Kwaliteiten en expertise in:

SEO - pagina en website

Conversie en webteksten

SEO trainingen

https://letterzaken.nl/


Rogier Kuiper - flexdmedia.com

No nonsense just do it the right way. Deze Nederlander in Michigan doet veel aan mijzelf denken, dat is als we het over SEO technieken hebben. Ik heb dan ook alle vertrouwen in zijn werkwijze, we zijn dan zelfs samen bezig een website op te zetten en is hij moderator op 'Durf te vragen over SEO'. Volgens Rogier ligt het gemiddelde seo niveau in Nederland aan de lagere kant (dit zeggen meerdere). En met zijn succes rate is hij een meer dan vertrouwde aanbieder. 

Kwaliteiten en expertise in:

SEO - pagina en website

Linkbuilding

Research - zoekwoorden - Analytics

https://www.flexdmedia.com/

Domineer Google